Na Orave skrížil cestu osobnému vlaku 63-ročný vodič, z nehody vyviazol s ľahkými zraneniami


Foto: Na Orave skrížil cestu osobnému vlaku 63-ročný vodič, z nehody vyviazol s ľahkými zraneniami Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

V utorok 23. mája 2023 došlo k dopravnej nehode v katastri mesta Tvrdošín, kde sa zrazilo osobné auto značky Fiat Ducato s osobným motorovým vlakom. O incidente informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Ku kolízii došlo v ranných hodinách v momente, keď 63-ročný vodič auta prechádzal cez železničné priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením. Ten z nehody vyviazol len s ľahkými zraneniami, s ktorými bol ďalej prevezený na ošetrenie do nemocnice.

Alkohol u vodiča ani rušňovodiča vykonanými dychovými skúškami zistený nebol,“ uviedla hovorkyňa Kremeňová a doplnila, že ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 


Polícia v súvislosti s nehodou pripomína, že je potrebné rešpektovať závory a výstražné svetlá a v prípade nechránených železničných priecestí je potrebné počínať si mimoriadne opatrne. To okrem vodičov platí aj pre chodcov a cyklistov.

Skôr ako vojdete na prejazd, treba spomaliť a presvedčiť, či je možné ho bezpečne prejsť. Na železničných priecestiach označených dopravnou značkou Stoj, daj prednosť v jazde!, je vodič povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, z ktorého má náležitý rozhľad na trať,“ doplnila Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu