Nadránom havaroval len 19 ročný mladík, nákladné motorové vozidlo skončilo v potoku


Foto: Nadránom havaroval len 19 ročný mladík, nákladné motorové vozidlo skončilo v potoku
Galéria: 2 fotky

Polícia dnes informovala o hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes nadránom v katastri obce Kysucký Lieskovec, okres Kysucké Nové Mesto. Pri nehode sa ľahšie zranil mladík, ktorý dodávku šoferoval. Policajti nariadili odber krvi, ktorý potvrdí, či nehodu s hmotnou škodou 22 tisíc eur zapríčinil alkohol.

“19 ročný vodič (z okresu Čadca) viedol nákladné motorové vozidlo Mercedes Sprinter v smere jazdy od Čadce na Žilinu. Z doposiaľ presne nezistených príčin v ľavotočivej zákrute prešiel mimo cestu vpravo a narazil do zvodidiel. Následne sa vozidlo prevrátilo na pravý bok do koryta potoka. Pri dopravnej nehode vodič utrpel predbežne ľahké zranenia a bol u neho nariadený odber krvi. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 22.000.-€. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

     Jeseň je už tu nielen podľa počasia, ale aj kalendára. Ráno je dlhšie tma a častejšie sú aj hmly. Podvečer sa skôr stmieva. Cesty sú mokré, šmykľavé a čoskoro sa na nich začne objavovať popadané lístie.

Na dodržiavanie pravidiel a na bezpečnosť je nutné myslieť po celý rok. Zmena počasia však ovplyvňuje aj podmienky na cestných komunikáciách. Častý dážď, hmly, neskoršie svitanie a skorší západ slnka vodičov nepotešia. K týmto faktorom sa pridáva aj zhustenie premávky. Mali by na to myslieť všetci účastníci cestnej premávky a po letnej pohode zvýšiť opatrnosť a prispôsobiť sa zhoršeným podmienkam. Pre motoristov by malo byť prirodzené ubrať nohu z plynu a najmä na mokrej vozovke dodržiavať väčšie rozostupy medzi vozidlami. Brzdná dráha sa totiž predlžuje a aj menšia kolízia, či dokonca poškodenie vozidla isto nepoteší nikoho. Pravidlo vidieť a byť videný platí pri zhoršených podmienkach dvojnásobne. Skontrolujte si osvetlenie vozidla a dajte si odstrániť prípadné nedostatky. Používaním svetiel do hmly zvyšujete svoju bezpečnosť. Ak však nie je dôvod na ich použitie, vypnite ich. Inak oslníte ostatných vodičov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ