Polícia zadržala muža z Liptova, ktorý si kúpil 483 dávok pervitínu


Foto: Polícia zadržala muža z Liptova, ktorý si kúpil 483 dávok pervitínu Foto: KR PZ Žilina

Policajtom z Liptovského Mikuláša sa podarilo odhaliť ďalšiu osobu, ktorá u seba prechovávala väčšie množstvo drog. O úspešnom zásahu informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Príslušníci polície vykonali počas uplynulých dní v Liptovskom Mikuláši akciu zameranú na odhalenie drogovej trestnej činnosti. K osobe, ktorú počas zásahu zadržali, ich doviedli operatívne informácie. Miestny 33-ročný muž mal pri sebe niekoľko balení bielej kryštalickej látky, ktorú si zadovážil od doposiaľ nestotožneného predajcu.

„Podozrivý muž po predchádzajúcej výzve policajtom dobrovoľne vydal jednu zatavenú plastovú striekačku a tri uzatvárateľné plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky,“ priblížila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.



Počas kriminalistickej expertízy bolo zistené, že zaistený materiál je v skutočnosti metamfetamín, nazývaný aj pervitín. Muž mal u seba množstvo, ktoré podľa policajtov zodpovedá prinajmenšom 483 jednotlivým bežným dávkam drogy.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši obvinil 33-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a zároveň spracoval podnet na návrh na jeho vzatie väzby,“ dodala Gabriela Kremeňová s tým, že ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu