DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za minulý týždeň


Foto: DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za minulý týždeň

Žilinská nemocnica opäť zlepšila kvalitu priestorov pre pacientov

Neurologické oddelenie je po rozsiahlej rekonštrukcii naspäť vo svojich pôvodných priestoroch a po trojročnej prestávke bolo taktiež znovuotvorené aj Lôžkové oddelenie Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, kde sa tím odborníkov stará o pacientov so špecifickými poúrazovými a pooperačnými stavmi pohybového aparátu vyžadujúcimi hospitalizáciu.



Policajní príslušníci svojím pohotovým prístupom zachránili ľudské životy

Polícia počas minulého týždňa informovala o úspešných zásahoch policajtov v rámci Žilinského kraja, ktoré vyústili v záchranu toho najcennejšieho, čo máme. Ich pomoc potrebovala zranená žena v Martine, ktorej po príchode príslušníci poskytli predlekársku prvú pomoc, ale aj žena v ohrození života, ktorú vo vysokej rýchlosti viezol jej manžel po diaľnici do žilinskej nemocnice.



Žiaci zo Soliniek sa postavili na štartovú čiaru symbolického „Behu pre moju mamu“

Úsmevy na tvárach rodičov a starých rodičov vyčarovali žiaci ZŠ Limbová na Solinkách, ktorí pri príležitosti Dňa matiek odhodlane bežali za svoje zdravie a zdravie svojich blízkych. Do dôležitej myšlienky sa zapojilo až približne 400 detí a niekoľko pedagogických zamestnancov.



Malých pacientov neonatologickej kliniky v Martine prišli podporiť darcovia krvi

Podujatia „Kvapka krvi pre bábätká“, ktoré zorganizovala organizácia Červený Kríž Valča na pomoc Neonatologickej klinike Univerzitnej nemocnice Martin, sa zúčastnilo 36 darcov krvi.


Žilinská univerzita podporila mladé talenty v oblastiach mechatroniky, elektroniky či IT

Stredoškolský študenti v 14. ročníku súťaže Technická myšlienka roka opäť preukázali nadštandardné výsledky. Víťazný projekt CityApka predstavil študent Milan Babuljak zo Strednej priemyselnej školy informačných technológií v Kysuckom Novom Meste. 


Príjemné chvíle oddychu môžete vďaka práci dobrovoľníkov stráviť aj na Kysuciach

Dobrovoľníci v kysuckej obci Svrčinovec vybudovali vďaka grantovým programom a príspevkom od darcov z verejných zbierok novú oddychovú zónu, v ktorej na návštevníkov čakajú lavičky, stôl, informačná tabuľa, ohnisko, no aj hojdačka.


Žilinský raper Mário Čuraj vydal svoju prvú oficiálnu skladbu

Raper Majo, ktorý patrí k ľuďom s Downovým syndrómom, predstavil v skladbe s názvom Kocka svoj pohľad na súčasnú spoločnosť. Osobnú výpoveď doplnila hudba a videoklip Miroslava Tótha, ktorý vznikol v produkcii kultúrneho centra Stanica Záriečie a Nadácie Krajina harmónie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu