Pedagogička žilinskej ZŠ Martinská zastupovala Slovensko na medzinárodnom seminári eTwinning v Budapešti


Foto: Pedagogička žilinskej ZŠ Martinská zastupovala Slovensko na medzinárodnom seminári eTwinning v Budapešti

Od 12. do 14. mája 2023 sa v hlavnom meste Maďarska Budapešti konal medzinárodný seminár vzdelávania s názvom eTwinning – Innovation and Education. Celkovo sa ho zúčastnilo viac než 50 učiteľov z celej Európy. Medzi nimi mala svoje miesto aj pedagogička zo žilinskej ZŠ Martinská 20 Andrea Garajová.

Počas troch dní podujatia, na ktoré dorazili učitelia z Rakúska, Azerbajdžanu, Bulharska, Chorvátska, Cyprusu, Gruzínska, Nemecka, Lotyšska, Libanonu, Moldavska, Holandska, Rumunska či Srbska, čakali na účastníkov inovatívne prednášky, príklady z praxe, ale aj užitočné tipy.

Program sa pritom primárne zameriaval na využívanie novej platformy eTwinning (ESEP), ktorá slúži na medzinárodnú kooperáciu, kolaboráciu a vytváranie projektov vo veľmi bezpečnom online priestore.

Seminár hodnotím ako veľmi prínosný a inšpiratívny. Bola to obrovská skúsenosť a skvelá príležitosť naučiť sa novým metódam a technikám s použitím inovatívnych IKT (informačných a komunikačných technológií) nástrojov vo výučbe,“ uviedla Garajová.


Hlavným cieľom semináru pritom bolo nájsť projektového partnera, nadviazať medzinárodnú spoluprácu medzi školami a zostaviť tak projekt s použitím inovatívnych IKT nástrojov. Pedagogička Garajová v spolupráci s ďalšími piatimi pedagógmi vytvorila medzinárodný projekt Language treasure chest, do ktorého sa žiaci zapoja už v budúcom roku.

Nechýbali, samozrejme, ani diskusie, v ktorých sme si vymieňali rôzne postrehy, nápady a skúsenosti. Myslím si, že každý z nás odchádzal s cennými skúsenosťami a nezabudnuteľnými zážitkami,“ uzavrela pedagogička Garajová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu