Žilinskí stredoškoláci vytvorili z lepenky najvyšší mrakodrap Európy. Zaujmú porotu originalitou a invenciou?


Foto: Žilinskí stredoškoláci vytvorili z lepenky najvyšší mrakodrap Európy. Zaujmú porotu originalitou a invenciou? Foto: Žilinský samosprávny kraj

V 15. ročníku medzinárodnej súťaže HSF System Modelium sa predstavili aj mladí stavbári zo Strednej priemyselnej školy stavebnej v Žiline. So svojou verziou najvyššieho mrakodrapu Európy zabojujú o postup do národného finále.

O ich úspechu rozhodne odborná porota súťaže do 24. mája. Na stavbách z vlnitej lepenky zvolenej kvôli jej udržateľnosti a tvárnosti pritom budú posudzovať predovšetkým originálny nápad, nevšednú myšlienku, invenciu a moderný prístup.

Do národných finálových kôl na Slovensku a v Českej republike postúpi šesť najlepších budov z každej krajiny. Z nich potom vzíde osem súťažných tímov, ktoré sa stretnú v medzinárodnom superfinále v Ostrave,“ spresňujú organizátori jubilejného ročníka súťaže.


Do súperenia sa zapojilo celkovo 10 tímov zo Slovenska a 32 tímov z Českej republiky, ktoré sú zložené zo žiakov stredných odborných škôl so zameraním na stavebníctvo. Tých najlepších čakajú ceny v celkovej hodnote 5 300 eur.

Usporiadateľom a generálnym partnerom súťaže je medzinárodná stavebná skupina HSF System so sídlom na Slovensku a v Česku. Novým hlavným partnerom súťaže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerom je český Svaz výrobců vlnitých lepenek.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu