Súd rozhodol v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej: Zsuzsová je vinná, Kočnera však oslobodili


Foto: Súd rozhodol v prípade vraždy Kuciaka a Kušnírovej: Zsuzsová je vinná, Kočnera však oslobodili Foto: Facebook/Za slušné Slovensko

Slovensko sa dnes, v piatok 19. mája 2023, v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej dozvedelo verdikt senátu Špecializovaného trestného súdu.

Alena Zsuzsová, považovaná za jednu z najbližších spolupracovníčok Mariána Kočnera, bola v závere očakávaného súdneho procesu odsúdená na 25 rokov väzenia za účasť na vražde mladého novinára. Rozsudok však hovorí o jej vine aj v spojitosti s objednávkou vraždy Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho.


Samotného Mariána Kočnera, kontroverznú postavu z prostredia slovenskej podnikateľskej a politicko-mediálnej scény, však súd nečakane oslobodil. Senát v zložení Ružena Sabová, Rastislav Stieranka a Jozef Pikna totiž rozhodol v pomere 2:1 o jeho nevine.

Verdikt súdu vyvolal vlnu nesúhlasu medzi verejnosťou, ktorá dúfala, že Kočner bude za svoje údajné zločiny potrestaný. Nepochopenie panuje aj v rodinných kruhoch zavraždeného páru. Ich boj však ešte nekončí. Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára, totiž pre Denník N potvrdil, že sa plánujú odvolať na Najvyšší súd SR.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu