Zo Staromestských slávností vyrazia do mestských častí Žiliny a okolitých obcí mimoriadne nočné spoje


Foto: Zo Staromestských slávností vyrazia do mestských častí Žiliny a okolitých obcí mimoriadne nočné spoje

Na obľúbené Staromestské slávnosti, ktoré odštartujú už budúci týždeň, každoročne dorazí veľké množstvo Žilinčanov a ľudí z okolitých obcí a miest. Samospráva preto pristúpila k dohode s dopravcami DPMŽ a SAD Žilina, ktorí v nočných hodinách zabezpečia mimoriadne spoje.

Doprava v rámci mesta:

Mestskou hromadnou dopravou môžete vyraziť do žilinských mestských častí zo zastávok nachádzajúcich sa neďaleko námestí, a to Hurbanova (úrad práce) a Hurbanova (Kálov). Mesto v príspevku na sociálnej sieti uverejnilo aj detailnú tabuľku, kde si nájdete presné časy a miesta odchodov spomínanej MHD.

Zdroj: Facebook/Mesto Žilina

Samospráva zároveň pripomína, že mimoriadne spoje MHD nenarušia štandardný režim, pre ktorý platí, že denná prevádzka na spomínaných zastávkach končí v čase 22:40 hod. Vodiči DPMŽ vás však do jednotlivých mestských častí dopravia aj po tomto čase.

Nočná prevádzka linky č. 50 má odchody zo Železničnej stanice smerom na Vlčince – Solinky – Hliny a Hájik o 22:55 hod.,  00:05 hod.,  01:35 hod.,  03:05 hod.,“ spresňuje mesto Žilina.


Doprava do okolitých obcí a miest:

Odvoz návštevníkov Staromestských slávností je zabezpečený aj v smere na Višňové, Strečno, Terchovú, Rajec, Bytču či Kysucké Nové Mesto. Odchod autobusov je  naplánovaný priamo na polnoc.

Zoznam spojov:

  • Žilina – Rosina – Višňové,
  • Žilina – Stráňavy – Strečno,
  • Žilina – Teplička –  Varín – Belá – Terchová,
  • Žilina – Rajecké Teplice – Rajec (1 x Rajecké Teplice, 1 x Rajec),
  • Žilina – Kotešová – Bytča,
  • Žilina – Kysucké Nové Mesto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu