Záchranári pátrajú po lietadle, ktoré malo podľa nepotvrdených informácií spadnúť na Orave


Foto: Záchranári pátrajú po lietadle, ktoré malo podľa nepotvrdených informácií spadnúť na Orave Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prebralo vo štvrtok 18. mája krátko po 20:00 hod. z Leteckého úradu Slovenskej republiky na operačnom stredisku nepotvrdenú informáciu o páde malého lietadla.

Lietadlo s označením OMM199 malo mať poslednú upresnenú lokalizáciu v čase o 18:43 hod. - prelet nad vrcholom Okruhlica. V lietadle mal byť iba pilot štátnej príslušnosti Maďarskej republiky.

„Na miesto boli okamžite vyslané všetky dostupné sily a prostriedky. O pomoc a spoluprácu bola požiadaná Horská záchranná služba Malá Fatra a Smokovec, Hasičský a záchranný zbor, dobrovoľníci a DHZ zo všetkých priľahlých obcí ako aj Orava Rescue systém,“ spresnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.


Podľa poslanca Žilinského samosprávneho kraja Igora Janckulíka sa pre zhoršené počasie pravdepodobne nebude dať využiť na pomoc vrtuľník z letky ministerstva vnútra. V týchto chvíľach sa záchranári spolu s policajtmi snažia prehľadávať Veľký kopec v obci Novoť. Pri pátraní využívajú drony a pomocou rojníc prehľadávajú rozsiahly terén.

Bližšie informácie zisťujeme a správu budeme aktualizovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu