UNIZA varuje: Diviaky sa pohybujú aj po akademickej pôde. V lesoparku mali zaútočiť na dieťa


Foto: UNIZA varuje: Diviaky sa pohybujú aj po akademickej pôde. V lesoparku mali zaútočiť na dieťa Foto: Ilustračné foto, vľavo: pixabay.com

Koncom uplynulého týždňa sme informovali o skupinke diviakov, ktorá sa pohybuje v okolí Lesoparku Chrasť na Solinkách. Upozornilo na ňu niekoľko Žilinčanov, ktorí sa so zvieratami stretli. Jeden z nich dokonca opísal incident, pri ktorom samica napadla jeho psa.


Pred diviakmi varovala aj Žilinská univerzita v Žiline. Referenti pre životné prostredie a bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci v piatok 12. mája rozposlali všetkým študentom univerzity e-mailovú správu, v ktorej ich nabádali k zvýšenej opatrnosti pri pohybe po akademickej pôde.

„Vážené študentky/študenti, v záujme bezpečnosti si Vás dovoľujeme upozorniť na možný výskyt divej zveri (samica diviaka s mladými), ktorá bola včera spozorovaná v priestore pozemkov a chodníka vedúceho od VD1 k Fakulte riadenia a informatiky. O situácii bola informovaná mestská polícia Žilina ako aj príslušné občianske poľovnícke združenie. Poprosíme o náležitú opatrnosť pri pohybe v tomto priestore,“ píše sa v e-maile.


Podľa informácií od študentov aj ďalších obyvateľov Žiliny sa diviačica s mláďatami presúva od Fatranskej ulice cez Lesopark Chrasť alebo univerzitný kopec až na polia za Zábavno-obchodným a nákupným centrom MAX na Solinkách. Okrem psa mala v sobotu 13. mája zaútočiť aj na dieťa.

„Neútočí len na psíkov, vybehla aj po mojom malom vnukovi a o niekoľko minút na celú rodinu, ktorá prechádzala lesoparkom o kus ďalej, mladé sme ani nevideli. Dobre, že varujete ľudí, ale mohli by to tam prejsť aj policajti alebo poľovníci, kým sa niečo nestane,“ napísal nám Žilinčan, ktorého rodina zažila túto nepríjemnú skúsenosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu