Na ceste pod Strečnom stojí voda, meteorológovia varujú pred povodňami aj aquaplaningom


Foto: Na ceste pod Strečnom stojí voda, meteorológovia varujú pred povodňami aj aquaplaningom Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

V Žilinskom kraji už niekoľko dní pretrváva daždivé počasie, ktoré má vyvrcholiť práve dnes. Meteorológovia predpokladajú, že v niektorých okresoch spadne až 60 milimetrov zrážok. Prudké dažde môžu spôsobiť zvýšenie hladiny vodných tokov či zatopenie nižšie položených oblastí.

Množstvo zrážok predstavuje najväčšie riziko pre okresy Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Čadcu a Žilinu v okolí rieky Rajčianka. V týchto oblastiach platí predbežne až do polnoci druhý stupeň hrozby povodňovej aktivity. Pre ostatné okresy zatiaľ platí prvý stupeň výstrahy. Dážď môže byť podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu nebezpečný pre ľudské aktivity.

„Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu. Zvýšte pozornosť pred možnosťou lokálneho zatopenia menších plôch a lokálneho narušenia aktivít vonku,“ uvádza výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu.


Meteorológovia varujú aj vodičov, ktorí by sa mali pripraviť na nepriaznivé jazdné podmienky spôsobené zníženou viditeľnosťou a aquaplaningom. Šmyk spôsobený vodou stojacou na vozovke aktuálne hrozí aj na ceste prvej triedy I/18 pod Strečnom.

„Dávajte pozor Strečno začiatok smer Martin sa drží na ceste veľké množstvo vody, v oboch pruhoch je to vidieť na poslednú chvíľu,“ upozornil ostatných motoristov vodič, ktorý týmto úsekom prechádzal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu