V ranči pri Žiline zaútočil lev na svojho majiteľa, útok neprežil


Foto: V ranči pri Žiline zaútočil lev na svojho majiteľa, útok neprežil
Galéria: 2 fotky
Foto: ilustračné

V malom zverinci v časti Oškerda pri Kysuckom Novom Meste došlo k útoku leva. V utorok 16. mája 2023 okolo 13. hodiny mačkovitá šelma smrteľne zranila svojho majiteľa. Ten išiel údajne zviera nakŕmiť, z výbehu sa však už nevrátil.

Na mieste sa nachádzajú hliadky polície aj záchranné zložky, k prípadu bol do zoo privolaný aj veterinár. Informáciu o útoku potvrdila krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Podľa nej prijali na linku 158 hlásenie, že sa muž nevrátil z výbehu exotických šeliem. „Na mieste bolo nájdené telo muža, presnú príčinu smrti určí až pitva. V súčasnosti prebiehajú všetky prvotné úkony a z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla. 


„Po zabezpečení výbehu šeliem boli na mieste identifikované časti ľudského tela. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár s cieľom zabezpečenia ďalších procesných úkonov,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

V areáli ranča sa nachádza množstvo klasických aj exotických zvierat. Okrem leva sa v ňom vyskytujú aj opice, tigre a ich mláďatá.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu