Žilinčania nad 62 rokov budú cestovať MHD bezplatne


Foto: Žilinčania nad 62 rokov budú cestovať MHD bezplatne

V pondelok 28. septembra 2015 sa vo veľkej zasadačke na Radnici mesta Žilina uskutočnilo 8. zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Jedným z hlavných bodov programu bolo, aby občania s trvalým pobytom v meste Žilina, ktorí dovŕšili 62 rokov veku a nemajú podlžnosti voči mestu a dopravnému podniku, mali v Žiline bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave.

Poslanci na zasadnutí schválili túto zmenu tarify mestskej hromadnej doprave v Žiline.

Na zasadnutí sa však hovorilo aj o možnosti rozšírenia mestskej hromadnej dopravy do okolitých obcí. Padli názvy obcí ako Bitarová, Hôrky, Ovčiarsko, či Horný Hričov a Divinka. Táto problematika je však otázkou budúcnosti. Poslanci by ale chceli rozšíriť MHD aspoň do 10 obcí.

Rozoberaná bola aj téma bezplatnej MHD pre všetkých obyvateľov mesta. Ako uviedol primátor, táto téma je v riešení a aby bolo možné ju dotiahnuť, bude potrebné stretnutie so zástupcami mesta Frýdek-Místek, ktorí už majú skúsenosti a praktické poznatky. V tomto meste MHD zdarma funguje už 4 roky.

Niektorí poslanci ale argumentovali k tejto veci názorom, či nie je dôležitejšie podporiť šport a iné aktivity namiesto MHD zdarma. Podľa ich slov doprava zadarmo nevyrieši dopravný problém mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu