Na Solinkách sa pohybuje veľká diviačica s mladými, napadla psa pri venčení


Foto: Na Solinkách sa pohybuje veľká diviačica s mladými, napadla psa pri venčení Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Viacerí obyvatelia žilinského sídliska Solinky zažili počas včerajšieho dňa nepríjemné stretnutie. V blízkosti lúky pri Lesoparku Chrasť a neskôr aj pri žilinskej univerzite narazili na podľa opisu nadpriemerne veľkého diviaka.

„Ahojte, dnes o 17-tej som v sade stretla diviaka, bol veľký ako kôň a keď ma zbadal, znudene odišiel do kríkov. Psíčkari hlavne, dávajte si pozor, radšej na tom poli nad konečnou psov nepúšťajte z vodítka,“ napísala Žilinčanka v príspevku na sociálnej sieti.

Podobnú skúsenosť zo soboty 13. mája a predošlých dní popisujú viacerí občania, ktorí sa presúvali cez lesopark či univerzitný kopec. Diviak má byť skutočne obrovský. Podľa informácií od ďalších svedkov ide o samicu, ktorá má pri sebe niekoľko mláďat.

Jedna zo žien, ktorá divé zvieratá stretla, napočítala až šesť mladých. Keďže sa pohybujú v blízkosti Veľkého dielu, je možné, že sa presunú aj na Vlčince. Diviačica má byť navyše agresívna ku psom.

„Po mojom psovi dnes vyštartoval z kríkov, keď som zhučal, otočil sa, ale potom ešte ďalšie tri výpady spravil…bolo to smerom ku chatkám, okrajom poľa,“ napísal včera vo večerných hodinách ďalší z obyvateľov Žiliny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu