Mesto vypočulo prosby Žilinčanov. Na križovatke Kamenná a Bánovská vystriedal prepadliny nový asfalt


Foto: Mesto vypočulo prosby Žilinčanov. Na križovatke Kamenná a Bánovská vystriedal prepadliny nový asfalt

Prepadliny, vypukliny či vyjazdené koľaje na križovatke ulíc Kamenná a Bánovská cesta sú minulosťou. Mesto Žilina v uplynulých dňoch pristúpilo k úprave vozovky, na ktorej kritickom stave sa podpísal predovšetkým intenzívny pohyb nákladných vozidiel.

Žilinčania na spomínaný krátky úsek pritom upozorňovali prostredníctvom portálu odkazprestarostu.sk už niekoľko rokov. Na ich podnet samospráva uskutočnila v predmetnej lokalite v roku 2021 kontrolu. Po jej vykonaní však mestský úrad skonštatoval, že stav komunikácie je vyhovujúci.

V uvedenom úseku sa uskutočnila preventívne obhliadka predmetnej lokality za účelom zistenia prípadného poškodenia na komunikácii spolu so zástupcom spoločnosti Žilinské komunikácie. Poškodenie na komunikácii sa nezistilo,“ uviedol v tom čase Mestský úrad v Žiline vo svojom stanovisku.

Stav cesty sa však pod ťarchou intenzívnej premávky ďalej zhoršoval. Mesto preto o rok neskôr informovalo, že k úprave vozovky pristúpi v roku 2023 v rámci bežnej údržby po zimnom období. Sľub bol napokon dodržaný, dnes tak na vodičov namiesto rôznych nerovností vozovky čaká pohodlná a plynulá jazda po novom asfalte.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu