Žilinská zásahovka pomohla chytiť zločinca, ktorý sa 6 rokov vyhýbal väzeniu


Foto: Žilinská zásahovka pomohla chytiť zločinca, ktorý sa 6 rokov vyhýbal väzeniu Foto: Vpravo: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Príslušníci žilinského Pohotovostného policajného útvaru spolu s policajtmi z oddelenia cieľového pátrania Národnej centrály osobitých druhov kriminality zadržali zločinca, ktorý sa šesť rokov úspešne ukrýval pred zákonom. O úspechu informoval Policajný zbor Slovenskej republiky v príspevku na sociálnej sieti.

Miroslav Matys bol v roku 2017 odsúdený za zločin podvodu, trest si mal odsedieť za mrežami. Keďže dobrovoľne do väzenia nenastúpil, vydal Krajský súd v Bratislave príkaz na jeho dodanie do výkonu trestu. Podvodník bol navyše v minulosti už niekoľkokrát súdne trestaný.



„Právoplatne odsúdený Miroslav Matys vystupoval na verejnosti pod viacerými aliasmi ako majiteľ firmy, ktorá realizuje stavby bazénov a okrasných záhrad. Od svojich zákazníkov vyberal finančné zálohy bez realizácie dohodnutých projektov resp. vrátenia peňazí, pričom takto oklamal viac ako 30 poškodených,“ uviedla polícia.

Recidivista bol preto zaradený do cieľového pátrania. Policajti ho operatívno-pátracou činnosťou našli za menej než 48 hodín. Miroslava následne zadržali a transportovali do zariadenia na výkon trestu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu