Sfrézovaný asfalt a vodiči na ceste pod Strečnom spôsobujú kolóny až vo Vrútkach a na diaľnici


Foto: Sfrézovaný asfalt a vodiči na ceste pod Strečnom spôsobujú kolóny až vo Vrútkach a na diaľnici Foto: Facebook/Natalia Durmis

Úsek frekventovanej komunikácie prvej triedy I/18 medzi Žilinou a Vrútkami prechádza v týchto dňoch rekonštrukciou. Napriek tomu, že cestári pracujú výhradne vo večerných a nočných hodinách, kolóny sa na ceste tvoria počas celého dňa.

Vozidlá smerujúce od Martina či Liptova aktuálne stoja už vo Vrútkach a na diaľnici D1 pri Dubnej Skale. Cesta do Žiliny podľa vodičov, ktorí ňou práve prechádzajú, trvá približne o 30 minút dlhšie, než by mala.

Prvé zdržanie v tomto smere spôsobuje spájanie jazdných pruhov priamo pri kameňolome Dubná Skala. Niektorí motoristi nerešpektujú dopravné predpisy a bránia ostatným v zipsovom radení, prípadne nevyužívajú celú dĺžku pruhu.

Druhým dôvodom každodenných kolón je sfrézovaný asfalt na časti komunikácie pri Domašínskom meandri. Dopravné značenie prikazuje na krátkom úseku zníženie rýchlosti, nájdu sa však aj vodiči, ktorí jazdia pomalšie na takmer celej ceste alebo takmer zastanú pri prejazde cez zlom medzi odstráneným a starým asfaltom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu