Vodič, ktorý prekročil rýchlosť, sa žilinskej polícii ospravedlnil správou na Facebooku


Foto: Vodič, ktorý prekročil rýchlosť, sa žilinskej polícii ospravedlnil správou na Facebooku Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Žilinských policajtov v utorok 9. mája príjemne prekvapila neobvyklá správa na ich oficiálnej facebookovej stránke. Rozhodli sa preto o ňu podeliť s verejnosťou prostredníctvom príspevku na rovnakej sociálnej sieti.

Krátko predtým policajná hliadka zaregistrovala osobné motorové vozidlo značky Škoda, ktoré podľa radaru prekročilo maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici. Motoristovi, ktorý automobil viedol, bola v rámci objektívnej zodpovednosti udelená pokuta. Ten svoju vinu prijal a policajtom sa rozhodol ospravedlniť.



„Prepáčte, nabudúce noha dole z plynu, viem,“ píše nemenovaný vodič. V správe nechýba ani emotikon ruky s dvomi vztýčenými prstami, ktorý zvyčajne vyjadruje mier.

„Aj takto sa dá prijať trest - pokuta za prekročenie rýchlosti. Tom nám zaslal ospravedlnenie a prílohu rozkazu o správnom delikte - fotografiu s údajmi o meraní. Každý robíme chyby, treba sa z nich poučiť a ísť ďalej,“ uviedla žilinská polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu