Na ceste z Budatína do Tepličky nad Váhom rekonštruujú posledný poškodený úsek


Foto: Na ceste z Budatína do Tepličky nad Váhom rekonštruujú posledný poškodený úsek

Motoristov jazdiacich po starej ceste medzi žilinskou mestskou časťou Budatín a obcou Teplička nad Váhom už čoskoro nebude obmedzovať žiadna prepadlina ani výtlky. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) začal po zimnom období s druhou etapou rekonštrukcie kedysi frekventovanej cesty.

Trasa slúžila v minulosti ako jediná cesta do Terchovej a Vrátnej. Po vybudovaní komunikácií v okolí závodu KIA a dostavbe zjazdu z ulice Na Horevaží ju využíva nanajvýš niekoľko stoviek áut denne. V prípade kolón na Ľavobrežnej slúži ako efektívna obchádzka. Dôvodom nezáujmu vodičov o jej využívanie mohlo byť v minulosti práve výrazné poškodenie asfaltového krytu vozovky.

Žilinská župa od minulého roka realizuje komplexnú obnovu úseku od križovatky s ulicou Fatranská v Tepličke nad Váhom až po križovatku so žilinskou ulicou Námestie hrdinov v celkovej dĺžke 3030 metrov.

Počas zimných mesiacov boli práce pozastavené, na jeseň sa však podarilo vymeniť asfalt na približne dvoch kilometroch. Posledný kilometer bude dokončený v najbližších týždňoch. Na ceste pribudli tiež nové zvodidlá aj verejné osvetlenie napájané z batérií nabíjaných zo solárnych panelov. Cesta bude po oprave plne prístupná motoristom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu