Policajti z Liptova zastavili Bratislavčana kvôli prekročeniu rýchlosti. Potom zistili, že je opitý


Foto: Policajti z Liptova zastavili Bratislavčana kvôli prekročeniu rýchlosti. Potom zistili, že je opitý Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia podala obžalobu na 42-ročného muža z Bratislavy, ktorý v dopoludňajších hodinách v pondelok 8. mája 2023 prechádzal po ceste prvej triedy v obci Malužiná v okrese Liptovský Mikuláš, kde ho zahliadli policajní príslušníci z Okresného dopravného inšpektorátu v Liptovskom Mikuláši.

Hliadka vodiča auta značky Škoda najprv zastavila kvôli prekročeniu najvyššej dovolenej rýchlosti. Cez obec totiž prechádzal rýchlosťou o 26 km/k vyššou, ako je povolené, no o chvíľu na to bol podrobený aj dychovej skúške. K nedodržiavaniu pravidiel sa tak po jej vykonaní pridala aj jazda pod vplyvom alkoholu.

Mužovi bolo nameraných 0,57 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo je v prepočte 1,19 promile. „Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Polícia v súvislosti s ďalším prípadom jazdy pod vplyvom alkoholu opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu