Cez víkend zaplnia Bôrický park foodtrucky plné špecialít svetovej aj slovenskej kuchyne


Foto: Cez víkend zaplnia Bôrický park foodtrucky plné špecialít svetovej aj slovenskej kuchyne Foto: Žilinský street food park

Žilinčania sa už o niekoľko dní môžu tešiť na výnimočný gastronomický zážitok spojený s hudbou a zábavou pre všetky vekové kategórie. Žilinský Street Food Park prinesie vyberané jedlá pripravované kuchármi z celého Slovenska priamo do mesta.

Druhý ročník úspešného podujatia sa uskutoční počas najbližšieho víkendu v Parku Ľudovíta Štúra. Návštevníkov čaká pod holým nebom pestrá paleta špecialít zo svetových aj slovenských kuchýň, sladké dezerty či osviežujúce nápoje.

„V ponuke budú jedlá od amerických hot-dogov, hamburgerov, cukroviniek a dezertov až po vegeteriánsku a vegánsku ponuku. Chceme docieliť to, aby každý jeden hosť, ktorý príde, odišiel so super zážitkom,“ priblížili organizátori akcie.

V obľúbenom mestskom parku svoje pojazdné stánky otvorí viac než desať predajcov pokrmov. Chýbať nebudú ani trucky s alkoholickými aj nealkoholickými nápojmi vrátane výčapu remeselného piva.

Celým podujatím bude hostí sprevádzať známy žilinský moderátor Michal Vojtek spoločne s jedným zo zakladateľov projektu Matejom. Postarajú sa nielen o predstavenie jednotlivých foodtruckov, ale aj o trojdennú zábavu pre návštevníkov.



Program Žilinského Street Food Parku:

Autentické foodtrucky dorazia do Parku Ľudovíta Štúra v piatok 12. mája v ranných hodinách. Svoje okienka pre zákazníkov otvoria o 12:00 hod. Moderátorská dvojica počas prvého dňa postupne predstaví jednotlivých predajcov. Súčasťou vstupov budú aj súťaže o poukážky na ponúkané jedlá. O príjemnú atmosféru sa v piatok večer postarajú DJ’s FRICKO BROTHERS. Stánky s pokrmami ostanú otvorené do 22:00 hod.

V rovnakom čase sa môžete v parku najesť a zabaviť aj v sobotu 13. mája. Akcia však začne už o 10:00 hod. spoločným cvičením jogy, do ktorého sa môže zapojiť široká verejnosť. Počas dňa moderátorské vstupy vystriedajú súťaže a vystúpenia skupiny BDHS - Blikajúci Dychový Hudobný Systém. Večer hudobné žezlo prevezmú DJ’S ČIČMAN A JALOVEC.

Posledným dňom Street Food Parku bude nedeľa 14. mája. Program opäť začne jogou pre verejnosť o 10:00 hod. ráno a bude pokračovať do 20:00 hod. večer. O 13:00 hod. návštevníkov pobaví divadelné vystúpenie Teátra Komika, o 15:00 hod. je pripravená klauniáda. Podujatie ukončia dídžeji.



Za vstup do parku nezaplatíte ani cent a niektorí predajcovia z foodtruckov vám dokonca umožnia vyhrať poukážky na ich jedlá. Žilinský Street Food Park organizuje v meste a jeho okolí tento rok ešte štyri obdobné akcie, a to v júli v meste, v auguste na Festivale Skaly, na vodnom diele pri príležitosti 25. výročia Žilinského triatlonu a v septembri na Staničke Záriečie.

Organizátori zároveň prosia všetkých návštevníkov, aby boli ohľaduplní a svoje vozidlá parkovali v rámci možností na neďalekých parkoviskách a pri obchodných centrách a neblokovali miestne ulice.

Miesto: Park Ľudovíta Štúra, Žilina
Dátum: 12.05.2023 - 10:00    14.05.2023 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu