Žilinskí policajti pomohli zranenej žene po nehode na vodnom diele, tá im poďakovala za empatický prístup


Foto: Žilinskí policajti pomohli zranenej žene po nehode na vodnom diele, tá im poďakovala za empatický prístup Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Vodné dielo Žilina je jednou z najobľúbenejších športových a oddychových lokalít v meste. V pondelok 1. mája sa k vodnej nádrži vybrala aj pani Ľubica so sestrou, ktoré chceli sviatočný deň využiť na cyklistiku.

Počas ich jazdy však došlo k nehode so zranením. Na miesto boli privolaní aj policajti z Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline, konkrétne nadpráporčík Rastislav Vacek a nadstrážmajster Andrej Drahno. Účastníčka nehody im po niekoľkých dňoch správou poďakovala za pomoc a ľudský prístup.

„Ďakujem za neskutočne empatický prístup ku všetkým zúčastneným. Upokojili mňa, rozrušených svedkov a nakoniec nadpráporčík Vacek pomohol mojej sestre zviezť bicykel dole svahom a naložil do auta ... Pomáhať a chrániť bolo doslova splnené,“ napísala pani Ľubica.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline zdieľalo túto správu v príspevku na sociálnej sieti, čím pochválilo kolegov za dôsledný a zodpovedný výkon. Účastníčke nehody policajti želajú skoré uzdravenie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu