Na európskom šampionáte zahviezdil aj Michal Barbier z Liptova, prvenstvo si odniesol dvakrát


Foto: Na európskom šampionáte zahviezdil aj Michal Barbier z Liptova, prvenstvo si odniesol dvakrát
Galéria: 23 fotiek
Foto: Facebook/Slovenská asociácia fitnes, kulturistiky a silového trojboja

Michal Barbier, rodák z Liptovského Mikuláša, obsadil v piatok 5. mája na majstrovstvách Európy 1. miesto v silovo-vytrvalostnej disciplíne fitness challenge. V nej sa pretekári pokúšali dosiahnúť čo najvyšší počet opakovaní cvikov ako zhyby, dipy, výpady či sed-ľah s kotúčom.

Včera to vyšlo na prvé miesto zo 17 pretekárov. Konkurencia každým rokom rastie a preto toto umiestnenie bolo naozaj vybojované,“ napísal mladý športovec na sociálnej sieti, pričom vyzdvihol aj výkony ostatných súťažiacich zo Slovenska. Kvalifikáciu získal po majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v apríli v jeho rodnom Liptovskom Mikuláši. 

„Pomocou nominačnej súťaže, ktorú sme zorganizovali v apríli pracujeme na tejto disciplíne a jej filozofii. Teda vytrvalosť v sile a technike ako základ silových schopností u športovcov. Som rád, že sa to odzrkadľuje aj na výsledkoch. Dokazujeme, že aj fitnesáci a kulturisti majú silu, kooridnáciu, rýchlosť, flexibilitu a vytrvalosť, nie len svaly…,“ dodáva Michal. 

Tohtoročný európsky šampionát sa koná v španielskom meste Santa Susanna. Michal okrem fitness challenge súťažil aj v kategórii Men’s Fitness Open, z ktorej si rovnako odniesol zlato. Aktuálne ho čaká ešte kategória fitness challenge v tímoch, kde bude o prvenstvo bojovať spolu s ostatnými pretekármi zo Slovenska.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu