Nočný zásah polície pri univerzite: Mladíci skúšali vykradnúť automat na cestovné lístky


Foto: Nočný zásah polície pri univerzite: Mladíci skúšali vykradnúť automat na cestovné lístky
Galéria: 4 fotky

V nedeľu 27.septembra sme dostali tip od čitateľa, že na autobusovej zastávke Žilinská univerzita, na Veľkom Dieli sa nachádza asi 7 policajných áut. Čitateľ však bližšie nevedel o čo ide. K udalosti došlo okolo 23:30 hod.

Na linku 158 malo byť okoloidúcim občanom nahlásené vlámanie do automatu na cestovné lístky, ktorý je umiestnený v priestore zastávky MHD. Ako prví prišli na miesto policajti z PMJ Žilina, ktorí zadržali dvoch mladíkov. V krátkom čase sa dostavilo niekoľko ďalších hliadok a policajní vyšetrovatelia. Tí začali s dokumentovaním udalosti.

Podľa informácií z portálu Žilinské Krimi bolo pri obhliadke miesta činu nájdené páčidlo a zistené, že mladíci sa mali neoprávnene pokúšať vybrať finančnú hotovosť z automatu.

Obaja mladí muži skončili v putách a až do príchodu hliadky, ktorá ich previezla na policajné oddelenie sa zdržiavali v priestore zastávky MHD. Nie je vylúčené, že páchatelia putovali priamo do cely predbežného zaisteniaCelý zásah polície trval viac ako 2 hodiny. 


Vyjadrenie polície

Dvaja muži čelia obvineniu z prečinu poškodzovania a všeobecne prospešného zariadenia
V nedeľu 27. septembra po jedenástej hodine v noci prijalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline oznámenie, že v Žiline na zastávke Veľký diel vylamujú automat. Na miesto boli okamžite vyslané všetky dostupné policajné hliadky. Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline na mieste zadržali dvoch mužov, ktorých následne predviedli na policajný útvar. Obaja muži sa podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 30 ročného Milana a 23 ročného Martina (obaja zo Žiliny) z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení muži v nedeľu 27. septembra po jedenástej hodine v noci na autobusovej zastávke v Žiline poškodili automat na vydávanie lístkov mestskej hromadnej dopravy. Uvedeným konaním vznikla doposiaľ presne nezistená škoda. Vyšetrovateľ Policajného zboru na oboch mužov spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu