VIDEO: Najvyššia dovolená rýchlosť platí aj pri predchádzaní, doplatil na to motorkár z Čadce


Foto: VIDEO: Najvyššia dovolená rýchlosť platí aj pri predchádzaní, doplatil na to motorkár z Čadce Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajti z Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol Krajského dopravného inšpektorátu v Žiline počas výkonu služby zistili priestupok vodiča motocykla.

Motorkár z okresu Čadca išiel v pondelok 1. mája po ceste číslo I/70 na Orave. Pri predchádzaní troch áut nerešpektoval najvyššiu dovolenú rýchlosť a po predmetnej komunikácii jazdil rýchlosťou vyše 150 kilometrov za hodinu. 

Vodiča hliadka preto zastavila, prebehla kontrola a bola mu uložená bloková pokuta. Video zachytávajúce motorkára zverejnila polícia aj na sociálnej sieti spolu s výzvou na zodpovedné správanie motoristov na cestách.


Príspevok hneď získal stovky reakcií, pričom niektorí diskutujúci počin motorkára vyhodnotili ako rýchle a bezpečné obiehanie s cieľom zaradiť sa čo najskôr späť do svojho jazdného pruhu.

Zákon o cestnej premávke sa však takýmito situáciami nezaoberá. Hovorí len o tom, že vodič nesmie prekročiť najvyššiu dovolenú rýchlosť jazdy vozidiel určenú dopravnou značkou alebo dopravným zariadením. Maximálna povolená rýchlosť tak platí aj počas predbiehania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu