Oprava zosúvajúcej sa cesty medzi obcami Zákamenné a Krušetnica si vyžiada investíciu vyše 2 milióny eur


Foto: Oprava zosúvajúcej sa cesty medzi obcami Zákamenné a Krušetnica si vyžiada investíciu vyše 2 milióny eur Foto: Facebook/Erika Jurinová

V regióne Orava momentálne prebiehajú práce na rekonštrukcii cesty II/520 medzi obcami Zákamenné a Krušetnica. Informovala o tom predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová s tým, že nepôjde len o „kozmetickú úpravu“.

„Rekonštrukčné práce budú zahŕňať okrem nového povrchu vozovky aj sanáciu zosuvov cesty a opravu poškodených priepustov. V niektorých miestach bude musieť dôjsť k výmene podložia až do hĺbky troch metrov,“ vysvetľuje Jurinová.

Práve preto sa finančný obnos určený na rekonštrukciu vyšplhal až do výšky 2,135 miliónov eur, pričom financovaná bude z eurofondov. Celkovo dôjde k oprave približne 1200 metrov dlhého úseku cesty. Zhotoviteľom stavby je spoločnosť ERIGOM SK.

„Kvalitná oprava ciest je skutočne veľmi drahá. Priala by som si, aby sme boli schopní opraviť oveľa viac kilometrov ciest, pretože to naozaj potrebujú. Žiaľ, sme limitovaní množstvom financií, ktoré máme k dispozícii,“ dodala predsedníčka ŽSK.

Podrobný prehľad plánovaných alebo realizovaných rekonštrukcií ciest II. a III. triedy  v správe ŽSK je vyznačený v interaktívnej mape.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu