Terchovská cyklotrasa ostáva zablokovaná aj naďalej, zhotoviteľ žiada doplatiť tisíce eur


Foto: Terchovská cyklotrasa ostáva zablokovaná aj naďalej, zhotoviteľ žiada doplatiť tisíce eur

Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra informovala začiatkom mája o rozhodnutí Okresného súdu, ktorý dňa 21. apríla 2023 potvrdil platnosť kolaudačného rozhodnutia k stavbe cyklotrasy Terchovskej cyklomagistrály.

Rozhodnutie tak malo viesť k odstráneniu betónových panelov, ktoré spoločnosť HASTRA ako zhotoviteľ stavby umiestnila na predmetnú cyklotrasu v decembri minulého roka. Zábrany blokovali vjazd a výjazd z mostov a ohrozovali tým cyklistov.

Zhotoviteľ stavby však naďalej tvrdí, že stavba nie je skolaudovaná. Podľa vyjadrení pre televíziu ta3 nemá do dnešného dňa uhradené všetky faktúry a žiada doplatiť viac ako pol milióna eur za stavebné práce. 

Investori s tým však nesúhlasia. „OOCR Malá Fatra uhradila spoločnosti HASTRA v decembri poslednú faktúru v zmysle zmluvy o dielo a príslušných dodatkov súvisiacich s touto zmluvou,“ uviedol ešte začiatkom roka pre našu redakciu autor projektu Peter Chrapčiak.


Kolaudačné rozhodnutie vydal Stavebný úrad Stará Bystrica, čím sa cyklotrasa oficiálne stala cestou 4. triedy. Zhotoviteľ stavby však napriek výzvam prekážky neodstránil a na OOCR Malá Fatra a Stavebný úrad Stará Bystrica podal trestné oznámenie.

Betónové prekážky tak zatiaľ ostávajú na cyklotrase Terchovskej cyklomagistrály umiestnené aj naďalej.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu