Skupina opitých mladistvých poškodzovala bicykle v Žiline. Prípad rieši s ich rodičmi aj sociálka


Foto: Skupina opitých mladistvých poškodzovala bicykle v Žiline. Prípad rieši s ich rodičmi aj sociálka Foto: ilustračné: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V priebehu uplynulého týždňa spozorovala hliadka žilinskej mestskej polície na Námestí A. Hlinku skupinku osôb, ktorá sa snažila poškodiť zdieľané bicykle BikeKIA. To, akú mal prípad dohru však zrejme nečakal ani jeden z mladistvých účastníkov. 

„Jeden z mladíkov sa počas riešenia správal arogantne a nereagoval na opakované výzvy, aby upustil od porušovania verejného poriadku a hrubého správania. Tiež sa snažil z miesta priestupku odísť,“ spresnila polícia v príspevku na sociálnej sieti. Situácia bola stabilizovaná až po použití donucovacích prostriedkov hmatov a chvatov. Páchateľ priestupku bol následne doriešený v blokovom konaní.

Na mieste sa však nachádzal aj mladistvý muž, ktorý sa podrobil dychovej skúške. Tá preukázala prítomnosť alkoholu. Mestská polícia preto oznámila výsledok vyšetrenia na zistenie alkoholu príslušnému správnemu orgánu.

„Následne príslušná obec, resp. mestská časť upovedomí listom mladistvého, jeho zákonných zástupcov a príslušný odbor sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, o začatí konania vo veci porušenia zákazu pitia alkoholických nápojov,“ dodáva polícia. 

Priestupok mladistvého preto bude prerokovaný aj s jeho rodičmi. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu