FOTO: Na Solinkách môže vzniknúť spojený priestor pre deti, dospelých a seniorov


FOTO: Na Solinkách môže vzniknúť spojený priestor pre deti, dospelých a seniorov
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Peter Cibulka - starám sa o Žilinu

Na sídlisku Solinky môže pribudnúť priestor pre všetky generácie Žilinčanov. Informoval o tom poslanec mestského zastupiteľstva Peter Cibulka, ktorý v príspevku na sociálnej sieti predstavil návrh prepojenej revitalizácie detského ihriska a parku pre seniorov na Solinkách.

Projekt, ktorý myslí na potreby detí, rodičov aj starších občanov, bol vypracovaný odborným tímom architektov. Spojený park sa má nachádzať v blízkosti Zariadenia pre seniorov Úsmev na Osikovej ulici. Túto lokalitu zároveň expertná analýza vypracovaná pre samosprávu určila ako miesto, kde má vzniknúť spádové detské ihrisko.

„Po realizácii by sa vytvoril v Žiline jedinečný priestor, ktorý by nadväzoval na v súčasnosti už revitalizované vedľajšie ihrisko pre menšie deti na Osikovej/Jaseňovej, v minulom období vytvorené futbalové ihrisko, sústavu lavičiek, pieskovísk a novovysadených stromov v tom istom vnútrobloku,“ priblížil Cibulka.

Návrh prepojeného parku svojím štýlom nadväzuje na projekt Zeleného námestia, ktoré mesto Žilina plánuje vybudovať vo vnútrobloku medzi ulicami Jaseňová, Borová, Gaštanová a Limbová. Obidva priestory sa majú vyznačovať zachovaním zelene. Prínosom parku na Osikovej ulici má byť tiež každodenný kontakt medzi deťmi, rodičmi a seniormi.



„Chceme, aby v tomto priestore vznikali nové priateľstvá, sociálne väzby a okrem zábavy mal aj spoločenskú funkciu. Vedľa ihriska je Zariadenie pre seniorov Úsmev a vnímame, že je potrebné, aby aj občania žijúci v tomto zariadení mali motiváciu prísť medzi ostatných občanov sídliska a lepšie sa spoznali,“ doplnil Cibulka.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu