„Najprv zabijem otca a potom seba!“ Ružomberský súd dal ozbrojenému násilníkovi podmienku


Foto: „Najprv zabijem otca a potom seba!“ Ružomberský súd dal ozbrojenému násilníkovi podmienku Foto: Ilustračné foto

Uprostred apríla došlo v jednej z obcí pri Ružomberku k desivému incidentu. Opitý muž v rodinnom dome zaútočil na vlastného otca, vyhrážal sa mu zabitím a následnou samovraždou. O jeho ďalšom osude rozhodol Okresný súd Ružomberok.

Prípad sa odohral v piatok 14. apríla približne o 16:00 hod. popoludní. Muž v podnapitom stave sa pohádal s otcom, začal mu nadávať a vyhrážať sa mu, že ho zabije. Svoj úmysel potvrdil snahou dostať sa k šuplíku s odloženými kuchynskými nožmi, v čom mu najskôr zabránila jeho matka.


„Potom pristúpil k nemu aj jeho otec, ktorý sa pred neho postavil, aby mu zamedzil prístup ku kredencu a vtedy ho obvinený chytil okolo hlavy a rukou ho udrel jedenkrát do nosa, z ktorého sa mu spustila krv,“ uvádza trestný rozkaz ružomberského súdu.


Podľa výpovede matky sa však nakoniec k nožu dostal, priložil si ho pod vlastný krk a tvrdil, že chce najskôr zabiť otca a potom seba. Staršiemu mužovi sa podarilo z domu utiecť a v obave o svoj život privolať políciu.

Násilník podľa sudcu spáchal trestný čin nebezpečného vyhrážania a to závažným spôsobom. Vyhrážal sa násilím chránenej osobe, navyše so zbraňou v ruke. Za tento skutok bol odsúdený na 6-mesačný trest odňatia slobody, ktorý však nahradí dvojročná podmienka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu