VIDEO: V Žiline čistia ulice pomocou fukárov, obyvatelia sa obávajú poškodenia vozidiel kamienkami


Foto: VIDEO: V Žiline čistia ulice pomocou fukárov, obyvatelia sa obávajú poškodenia vozidiel kamienkami Foto: Facebook/Samuel Zaja

Po zime a oteplení začala žilinská samospráva počas apríla s intenzívnym upratovaním verejného priestranstva v jednotlivých mestských častiach. Aj tento rok sa však opäť objavujú sťažnosti na nekvalitné prevedenie takejto údržby.

Vhodným príkladom na ukážku nesprávne odvedenej práce je aj video, ktoré nahral obyvateľ Hájika počas stredy 26. apríla 2023. Na zázname je viditeľná skupina pracovníkov, pričom jeden z nich s fukárom rozfúkava prach v okolí auta stojaceho na parkovisku. „Ak si niekto nájde poškodený lak na aute, tak tu je možná príčina,“ pripísal k príspevku jeho autor.

Mnoho Žilinčanov práve uvedené krátke video pobúrilo, keďže na cestách a chodníkoch v meste sa totiž ešte stále nachádza posypový materiál zo zimy. Ten pri opísanom spôsobe upratovania udiera do okolitých vozidiel, čím môže dôjsť k poškodeniu majetku obyvateľov mesta.

S týmto nešťastným upratovaním pomocou motorového fukára mám osobnú skúsenosť z minuloročného leta. Po kosení upratovali trávu z chodníka takým spôsobom, že ju odfúkavali na cestu, kde boli zaparkované autá. Samozrejme s trávou odlietavali aj drobné konáriky a kamienky. Nebol to dvakrát príjemný zvuk počúvať ako vám obíjajú auto,“ spomína náš čitateľ na predošlé skúsenosti s čistením ulíc Žiliny.


Na nesprávny spôsob upratovania pritom upozornil v spomínanom príspevku aj jeden z komentujúcich. Podľa neho totiž podobné postupy praktizovali pracovníci počas tejto jari aj v mestskej časti Vlčince.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu