Primátor Žiliny na radnici opäť slávnostne privíta jubilantov, no aj malých Žilinčanov a Žilinčanky


Foto: Primátor Žiliny na radnici opäť slávnostne privíta jubilantov, no aj malých Žilinčanov a Žilinčanky Foto: Ilustračné/istock.com

Primátor Žiliny Peter Fiabáne opäť slávnostne príjme malých Žilinčanov i Žilinčanky na žilinskej radnici počas uvítania do života, no aj jubilantov, ktorí v tomto roku dosiahnu okrúhly vek. Mesto o tom informuje prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Žilinská samospráva na akcie tohto druhu nemôže ľudí pozývať automaticky vzhľadom na dodržiavanie známeho nariadenia na ochranu osobných údajov (GDPR). Preto o účasť na podujatiach musia požiadať samotní rodičia detí alebo v prípade jubilanta ide spravidla o blízku rodinu oslávenca.

Uvítanie do života

Uvítanie do života mesto organizuje pre deti vo veku od 2 do 9 mesiacov s podmienkou trvalého pobytu dieťaťa v meste Žilina v čase organizovania slávnosti. „V prípade, že sa na slávnosti nezúčastnia rodičia s pozvaným dieťaťom a požiadajú o náhradný termín, budú pozvaní dodatočne,“ dopĺňa mesto na svojej oficiálnej webovej stránke.

Požiadať o účasť na uvítaní do života môže zákonný zástupca dieťaťa po vypísaní žiadosti a súhlasu so spracovaním osobných údajov (dokumenty nájdete po kliknutí SEM) a ich následnom odovzdaní.

Urobiť tak môže poštou (adresa: Mesto Žilina, Mestský úrad v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina), osobne do kancelárie v klientskom centre Mestského úradu v Žiline alebo do podateľne v úradných hodinách v pracovné dni, no aj elektronicky na e-mail dana.nagyova@zilina.sk.


Slávnosť jubilantov

Slávnostné občianske podujatie mesto organizuje aj pre jubilantov s trvalým pobytom v Žiline, ktorí v tomto roku dosiahnu okrúhly vek 70, 75, 80, 85, 90 a viac rokov. Gratulácie prebiehajú hromadne alebo individuálne na základe žiadosti občana. Automaticky individuálnou je gratulácia Žilinčanovi či Žilinčanke, ktorí v danom roku dosiahnu 100 a viac rokov.

Podobne ako pri uvítaní dieťaťa do života je aj v prípade záujmu o slávnosť jubilantov potrebné vypísať žiadosť a súhlas so spracovaním osobných údajov (dokumenty nájdete po kliknutí SEM) a ich následnom odovzdaní.

Urobiť tak môžete poštou (adresa: Mesto Žilina, Mestský úrad v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina), osobne do kancelárie v klientskom centre Mestského úradu v Žiline alebo do podateľne v úradných hodinách v pracovné dni, no aj elektronicky na e-mail dana.nagyova@zilina.sk.

Jubilantovi následne príde písomná pozvánka na slávnostné podujatie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu