Mestské divadlo Žilina sa lúči s dvomi obľúbenými inscenáciami, využite poslednú možnosť pozrieť si ich


Foto: Mestské divadlo Žilina sa lúči s dvomi obľúbenými inscenáciami, využite poslednú možnosť pozrieť si ich

Mestské divadlo Žilina sa počas mája rozlúči s dvomi obľúbenými inscenáciami zo svojho stáleho repertoáru. Existuje láska pod vplyvom liekov či šťastie nezávislé na peniazoch? Aj tieto otázky si položia hrdinovia príbehov poslednýkrát. Inscenácie Vedľajšie účinky a Prachy! prežili v divadle päť úspešných sezón a ak ste ich predstavenia ešte nestihli vidieť, alebo si ich chcete v žilinskom divadle vychutnať aj naposledy, určite si nenechajte ujsť májové derniéry.

Posledná repríza súčasnej hry Vedľajšie účinky z prostredia medicínskeho laboratória je na programe piatok 19. mája o 19:00. Jej autorkou je britská dramatička Lucy Prebble, ktorá za svoj text získala Cenu kritikov za najlepšiu hru. Hlavnými hrdinami unikátneho príbehu lásky sú  ľahkovážny, nespútaný Tristan a neistá Connie. Stretávajú sa ako dobrovoľníci, ktorí sa rozhodli zapojiť do nemocničného pokusu s novými druhmi liekov určenými na liečbu depresie.

Čím dlhšie sú v nemocnici a čím väčšie dávky antidepresív dostávajú, tým viac sa k sebe navzájom priťahujú a podnikajú spontánne úniky z prísneho režimu nemocnice. Otázkou však zostáva, aké percento ich lásky je skutočné a ako veľmi je ich správanie ovplyvnené liekmi? Režisér Michael Vyskočáni vytvoril osobitú atmosféru priestoru pomerne jednoduchými scénickými prostriedkami.

Vstupenky sú dostupné na: ticketportal.sk/event/Vedlajsie_ucinky


Druhou z derniér je tragikómédia s názvom Prachy! v réžii Mariána Amslera. Stredu 31. mája o 19:00 sa poslednýkrát v tejto inscenácii stretne herecká energia takmer celého ansámblu žilinského divadla. Na javisku budete mať možnosť vidieť hrdinov, ktorí sa až tragikomicky snažia hľadať životné šťastie a spokojnosť v čase finančnej krízy. Ale je to vôbec možné, ak svetom hýbu peniaze?

Autori Andreas Sauter a Bernhard Studlar sa vo svoje hre rozhodli reflektovať ekonomickú krízu, v ktorej sa ocitne panoptikum postáv z rôznych sociálnych vrstiev. Čo sa stane s bezstarostným človekom, keď tých peňazí má priveľa, ale odrazu sa začnú nezadržateľne míňať? Alebo naopak. Čo ak sa niekto musí neustále uskromňovať a do toho príde o prácu? Každá z postáv prináša osobitú výpoveď a príbeh. Režisér Marián Amsler v inscenácii prepája jednotlivé príbehy a svety známymi piesňami, v ktorých vládnu (ako inak) peniaze.


Vstupenky na predstavenia si môžete kúpiť osobne v pokladnici Mestského divadla Žilina alebo online v sieti Ticketportal, pričom po zadaní kódu DERNIERA získate na tieto dve predstavenia 30 % zľavu.

Vstupenky sú dostupné na: ticketportal.sk/event/Prachy

Miesto: Mestské divadlo Žilina
Dátum: 19.05.2023 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok