Zo Žiliny ani Lietavskej Lúčky sa v najbližších dňoch vlakom do Rajca nepreveziete, dôvodom je rekonštrukcia


Foto: Zo Žiliny ani Lietavskej Lúčky sa v najbližších dňoch vlakom do Rajca nepreveziete, dôvodom je rekonštrukcia Foto: Ilustračné foto

Počas najbližších dní budú zrušené niektoré vlakové spoje medzi Žilinou a Rajcom, ako aj Lietavskou Lúčkou a Rajcom. Dôvodom plánovaných výluk sú rekonštrukčné práce na železničnej infraštruktúre. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojom oficiálnom webe.

Rekonštrukciu predmetného úseku bude realizovať podnik Železnice Slovenskej republiky od stredy 26. apríla do štvrtka 27. apríla. Kvôli prácam zo staníc v Žiline, Rajci ani Lietavskej Lúčke nevypravia niekoľko osobných vlakov.

Zdroj: ZSSK


Zrušené vlakové spoje budú nahradené autobusovou dopravou. Cestujúci môžu do autobusov nastúpiť alebo z nich vystúpiť na železničných staniciach a zastávkach Žilina, Bytčica, Lietavská Lúčka, Poluvsie, Rajecké Teplice, Konská pri Rajci a Rajec.



Náhradné autobusy zastavia aj na zriadených zastávkach v Žiline, na hlavnej ceste pri nástupištiach 6 a 7, na zastávke mestskej hromadnej dopravy Hálkova a na zastávkach Slovenskej autobusovej dopravy Solinky Rajecká, Porúbka, horná, Zbyňov, rázcestie a Kľače, Jednota.

„V náhradnej autobusovej doprave nie je k dispozícii preprava imobilných cestujúcich, cestovných batožín a bicyklov. Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. sa cestujúcim ospravedlňuje za problémy spôsobené obmedzeniami v železničnej doprave,“ uviedla spoločnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu