Zápisy do žilinských škôlok prebehnú v máji: Čo potrebujete priniesť so sebou?


Foto: Zápisy do žilinských škôlok prebehnú v máji: Čo potrebujete priniesť so sebou? Foto: Ilustračné/pixabay.com

Od stredy 10. mája do piatka 12. mája 2023 sa v materských školách v pôsobnosti mesta Žilina uskutočnia zápisy detí na školský rok 2023/2024. Zákonný zástupca môže o prijatie jeho dieťaťa požiadať prostredníctvom písomnej žiadosti, ktorú v deň zápisu odovzdá poverenému pedagogickému zamestnancovi.

Samotný dokument zahŕňa osobné údaje dieťaťa, potvrdenie o zdravotnom stave od všeobecného lekára pre deti a dorast a údaje o povinnom očkovaní. Okrem osobného doručenia môže byť žiadosť odovzdaná poštou, kuriérom na adresu MŠ či e-mailom alebo elektronicky v prípade, že má MŠ zverejnenú elektronickú prihlášku na svojom oficiálnom webe.

V prípade dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami je nutné k žiadosti a k potvrdeniu o zdravotnom stave dieťaťa priložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,“ spresnila hovorkyňa mesta Zuzana Holienčíková, ktorá dopĺňa, že v prípade otázok môžu zákonní zástupcovia kontaktovať pracovníkov oddelenia školstva a mládeže na telefónnom čísle 041/706 34 15.

Od roku 2021 je povinné predprimárne vzdelávanie v MŠ vnímané ako súčasť plnenia povinnej školskej dochádzky pre päťročné deti, pričom kapacity materských škôl v Žiline sa vzhľadom na zvýšený záujem zo strany zákonných zástupcov detí rýchlo plnia.


Samospráva preto informuje o prednostnom prijímaní detí, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, detí, ktoré dostali odklad povinnej školskej dochádzky, a detí na povinné predprimárne vzdelávanie, ktoré majú trvalý pobyt v spádovej oblasti MŠ či detí, ktoré majú trvalý pobyt v meste Žilina.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu