Žilinčania na Deň Zeme upracú brehy vodného diela. Priložíte ruky k dielu?


Foto: Žilinčania na Deň Zeme upracú brehy vodného diela. Priložíte ruky k dielu? Foto: Karol Haas

Ako oslavu Dňa Zeme organizuje Žilina, ale aj iné mestá, obce, združenia či jednotlivci akcie súvisiace s upratovaním a skrášľovaním životného prostredia. Vďaka jednému z pravidelných podujatí bude už čoskoro čistejšie aj okolie Vodného diela Žilina.

Množstvo neporiadku z brehov vodnej nádrže zmizlo už v nedeľu 16. apríla, kedy rybári počas brigády vyzbierali viac než 70 vriec drobného odpadu. Zúčastneným sa podarilo odstrániť tiež stovky kilogramov nadrozmerného odpadu, akým sú palety, nábytok, linoleum či pneumatiky.



V sobotu 22. apríla budú v snahe spríjemniť prostredie vodného diela pokračovať dobrovoľníci z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia. Na Deň Zeme sa totiž uskutoční šiesty ročník podujatia Veľké čistenie Vodného diela Žilina, ktoré pravidelne usporadúva nezisková organizácia Eko Friendly Žilina.

„Stretneme sa nad Extreme parkom, všetko na čistenie bude zabezpečené,“ informoval poslanec žilinského mestského zastupiteľstva Karol Haas. Doplnil, že akcia začne o 10:00 hod. dopoludnia.


Miesto: Vodné dielo Žilina
Dátum: 22.04.2023 - 10:00    15:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu