Úspešnú kontrolu prevádzky na Liptove pokazili balenia cigariet s neplatnou kontrolnou známkou


Foto: Úspešnú kontrolu prevádzky na Liptove pokazili balenia cigariet s neplatnou kontrolnou známkou Foto: Colný úrad Žilina

Príslušníci finančnej správy vykonali v prevádzke na Liptove kontrolu, počas ktorej podnikateľ úspešne prešiel časťou zameranou na používanie elektronickej registračnej pokladnice. Zmena nastala až pri prehliadke predajných a skladových priestorov, ktorá spôsobila prevádzkovateľovi zbytočné problémy.

Tam našla hliadka balenia cigariet s už neplatnou kontrolnou známkou. „Posledné balenia s kontrolnou známku, na ktorej je uvedené písmenom I, sa v prevádzkach mohli nachádzať do konca marca 2023. Aktuálne je povolené predávať, ponúkať na predaj alebo skladovať len spotrebiteľské balenia cigariet, ktoré obsahujú znak J,“ spresnila hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

Cigarety známych značiek LM FIRST CUT, PALL MALL, Winston compact long, ale aj LUCKY STRIKE GOLD SUN s ukončeným označením tak napokon musela službukonajúca hliadka zabezpečiť. „Finančná správa upozorňuje podnikateľské subjekty na to, aby si skontrolovali zásoby tabakových výrobkov a vylúčili z nich tie, ktoré už nie sú povolené. Vyhnú sa tým zbytočným problémom pri kontrolách,“ uzavrela Chribíková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu