Žilinskí mestskí policajti pomohli dvom ľuďom, ktorí chceli skoncovať so životom


Foto: Žilinskí mestskí policajti pomohli dvom ľuďom, ktorí chceli skoncovať so životom Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Príslušníci mestskej polície bývajú často terčom posmeškov, no vo viacerých prípadoch sú to práve oni, ktorí ako prví zasiahnu v núdzových situáciách. Žilinskí mestskí policajti v minulom týždni zistili 337 priestupkov a vybavili 415 telefonických oznámení na čísle 159. 

Začiatkom týždňa boli privolaní na sídlisko Vlčince, kde malo dôjsť k pádu osoby z 10. poschodia bytového domu s tragickým koncom. V piatok poriadkovou jednotkou v meste vykonávali zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a verejným poriadkom v súvislosti s futbalovým zápasom a následne aj hokejovým zápasom.



Podarilo sa im zachrániť aj dva životy. „Preverili sme oznam z operačného strediska Integrovaného záchranného systému ohľadom muža, ktorý sa snažil skočiť pod prechádzajúci vlak, muža zaistili a odovzdali do rúk zdravotníkom,“ uvádza mestská polícia v príspevku na sociálnej sieti. 

Pohotovo reagovali aj na kričiacu ženu v byte, ktorá pod vplyvom alkoholu so zdravotnými problémami mala v úmysle skoncovať so životom. V tomto prípade zabránili tragédií tým, že žene privolali zdravotnú pomoc.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu