K rozbitým oknám áut na Solinkách sa pridali svetlá, ľudia chcú viac bezpečnostných kamier


Foto: K rozbitým oknám áut na Solinkách sa pridali svetlá, ľudia chcú viac bezpečnostných kamier Foto: Facebook, vľavo: Andrej Gerba, vpravo: Mišička Migelitta Ryčeková

Počas uplynulého mesiaca neznámi vandal alebo skupina poškodili niekoľko osobných motorových vozidiel v rôznych častiach Žiliny. Okrem jedného prípadu išlo zakaždým o rozbitie sklenenej výplne okien na zaparkovaných autách.

V marci si našli rozbité okná minimálne siedmi majitelia vozidiel na Solinkách, Hlinách a v centre Žiliny. Najviac prípadov vandalizmu sme zaznamenali na sídlisku Solinky. Od posledného z nich uplynulo niekoľko týždňov. Dnes sa však v skupine združujúcej obyvateľov Soliniek objavil ďalší príspevok o poškodenom aute.



Tentokrát však vandali nerozbili okno, ale sklo na prednom svetlomete. Vozidlo pritom stálo na ulici Limbová, kde už k podobnému prípadu došlo. V komentároch pod uverejneným príspevkom sa prihlásil ďalšia obyvateľka sídliska, ktorej neznáma osoba rozbila okno na vozidle. To bolo zaparkované na Borovej ulici, kde vandali taktiež vyčíňali aj pred niekoľkými týždňami.

„Rieši to polícia a dnes som kontaktovala mestskú políciu aby zvýšili hliadky, nakoľko bolo vedľa mňa takisto rozbité auto,“ uviedla nespokojná majiteľka jedného z poškodených automobilov. Občania na tento vandalizmus reagujú žiadaním o nainštalovanie bezpečnostných kamier vo viacerých mestských lokalitách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu