V Žiline ani Martine tento rok Bolt kolobežky neuvidíte, ich návrat je neistý


Foto: V Žiline ani Martine tento rok Bolt kolobežky neuvidíte, ich návrat je neistý Foto: blog.bolt.eu

Spoločnosť Bolt po zime opäť spustila prevádzku zdieľaných elektrických kolobežiek na Slovensku. Do viacerých miest sa však zelené kolobežky počas tejto sezóny pravdepodobne nevrátia.

Obyvatelia Žiliny ani Martina sa tento rok na zdieľanom dvojkolesovom vozidle od platformy Bolt neprevezú. Zatiaľ čo niektorých občanov táto správa sklame, iných poteší. Počas uplynulých rokov totiž opakovane dochádzalo k vandalizmu na voľne stojacich kolobežkách.

Viacerým Žilinčanom a Martinčanom prekážalo nezodpovedné správanie niektorých kolobežkárov, ako aj parkovanie kolobežiek na miestach, kde nezostal dostatočný priestor na bezpečný prechod peších osôb či mamičiek s kočíkmi. Zelené kolobežky preto niekoľkokrát skončili v nádobách na komunálny odpad či vo vodných tokoch.



„Momentálne na Slovensku štartuje sezóna kolobežiek v piatich mestách, konkrétne v Bratislave, Nitre, Trnave, Trenčíne a v Piešťanoch. V ostatných mestách je prevádzka dočasne pozastavená z rôznych dôvodov, ktoré sa mesto od mesta líšia,“ uviedla Lucia Chovancová zo spoločnosti Bolt.

Mnohých obyvateľov určite sklame, že prídu o svoj obľúbený ekologickejší spôsob presunu po meste. Aktuálne nie je jasné, či sa zdieľané kolobežky niekedy vrátia do ulíc miest v Žilinskom kraji. Podľa našich informácií však boli prepustení aj technici, ktorí sa starali o ich údržbu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu