Ukončite apríl s vyháňačom diabla, elitným zabijakom či ódou na život nespočetných možností v CINEMAX ŽILINA


Foto: Ukončite apríl s vyháňačom diabla, elitným zabijakom či ódou na život nespočetných možností v CINEMAX ŽILINA Foto: YouTube koláž

Apríl sa blíži ku koncu a v máji dorazia do kín ďalšie filmové novinky. Čo by ste však ešte do konca apríla nemali v CINEMAX ŽILINA zmeškať? V ponuke je skutočný príbeh, drámy, komédie, ale aj horory, pri ktorých si budete prekrývať oči.

O váš príjemný večer či poobedie sa však ešte stále môžu postarať aj tituly z predošlých mesiacov, ako dobrodružné fantasy Dungeons & Dragons: Česť zlodejov, pokračovanie obľúbenej akčnej série John Wick 4 či úspešná slovenská komédia Invalid, ktorá divákov láka do kín už viac ako dva mesiace.

PRÁVE TERAZ V CINEMAX ŽILINA:

AIR: ZRODENIE LEGENDY (životopisný)

Dátum premiéry: 5. apríl 2023

Krok, ktorý zmenil budúcnosť jednej značky. Jedinečné spojenie medzi vtedajším nováčikom a budúcou legendou Michaelom Jordanom a začínajúcou basketbalovou divíziou tenisiek Nike v podobe značky Air Jordan spôsobilo revolúciu vo svete športu a súčasnej kultúry. Matt Damon v hlavnej úlohe a v réžii Bena Afflecka predstaví dojímavý príbeh nekonvenčného tímu o stávke na jednu kartu, ktorá môže buď všetko zničiť, alebo zmeniť športové dejiny.


PÁPEŽOV EXORCISTA (horor)

Dátum premiéry: 6. apríla 2023

Film inšpirovaný skutočnými poznámkami otca Gabriela Amortha, hlavného vatikánskeho exorcistu, ktorého hrá  oskarový Russel Crowe. Pápežov Exorcista sleduje otca Amortha pri vyšetrovaní desivého posadnutia malého chlapca a končí odhalením dávneho sprisahania, ktoré sa Vatikán celé stáročia zúfalo snaží udržať v tajnosti.


AKO SOM SA NAUČILA LIETAŤ (rodinný, komédia)

Dátum premiéry: 13. apríla 2023

Spolupráca krajín Srbsko, Chorvátsko, Bulharsko a Slovensko vyústila do rodinnej komédie, ktorá vás prenesie do slnkom zaliateho dovolenkového raja. Sofia, temperamentné, no plaché 12-ročné dievča, napevno odhodlané dostať toto leto svoju prvú ozajstnú pusu, musí neochotne stráviť prázdniny so svojou panovačnou starou mamou. V schátranom dome akoby zastal čas, a v tejto monotónnosti Sofia nachádza potešenie aj u svojej láskavej pratety Luce. Po počiatočnom znechutení si však Sofia postupne začína užívať chvíle strávené na ostrove a dozvedá sa stále viac o zdanlivo nezaujímavých starších dámach.


KRÁSNA KATASTROFA (dráma)

Dátum premiéry: 13. apríla 2023

Abby sa chce konečne sústrediť na štúdium a spoločenský život v novom prostredí. Všetko však naruší príchod chlapca, ktorý si popri škole privyrába v bitkárskom ringu. Aj keď Abby dlho odoláva jeho šarmu, prehrá s Travisom stávku a musí s ním na intrákovej izbe zostať bývať jeden celý mesiac, a tým sa všetko ešte len začína…


RENFIELD (komédia, horor)

Dátum premiéry: 13. apríla 2023

Nicholas Hoult sa v modernom monštruóznom príbehu predstaví v úlohe Renfielda, večne oddaného pomocníka najnarcistickejšieho šéfa histórie, Draculu (Nicolas Cage). Renfield je nútený zaobstarať svojmu pánovi korisť a splniť každý jeho príkaz. Teraz, po stáročiach otroctva, je však Renfield pripravený zistiť, či existuje život mimo tieňa Kniežaťa temnôt.


SUZUME (animovaný, akčný)

Dátum premiéry: 13. apríla 2023

Mladá 17-ročná Suzume pomáha záhadnému mladíkovi zatvárať dvere z iného sveta, aby spolu zabránili ničivým katastrofám po celom Japonsku. Na ceste za týmto poslaním musí čeliť množstvu nástrah, prepojeniu minulosti, prítomnosti a budúcnosti a uchovať si žiariaci lúč nádeje aj v najťažších chvíľach.


EVIL DEAD: VZOSTUP ZLA (horor)

Dátum premiéry: 19. apríla 2023

Beth sa po rokoch rozhodne navštíviť svoju staršiu sestru Ellie, ktorá žije s tromi deťmi v byte v Los Angeles. Návštevu však preruší nečakaný objav tajomnej knihy, ktorá vyvolá prastaré zlo a v budove rozpúta peklo. Keď Ellie posadne neľútostný démon, jej blízki musia bojovať o prežitie a čeliť hrozivej verzii matky, ktorá svoje deti ľúbi až za hrob.


MAFIA MAMMA (akčný, komédia, krimi)

Dátum premiéry: 20. apríla 2023

Kristin žije svoj pokojný život v Amerike. Vo vzťahoch sa je veľmi nedarí, ale kamarátky pre ňu urobia prvé aj posledné. Keď sa dozvie, že sa stala hlavou mafiánskej rodiny po práve zosnulom dedkovi, jej život sa obráti naruby. Vyzbrojená umením vyrobiť neodolateľné muffiny sa vydáva do Talianska. V akčnej komédii vás v hlavných úlohách zabavia Toni Collette (Malá Miss Sunshine, Ako na vec) a Monica Bellucci (Spectre, Malena).




DO KÍN DORAZIA EŠTE V APRÍLI:

BRAT A SESTRA (dráma)

Dátum premiéry: 25. apríla 2023

Alice a Louis sú brat a sestra po päťdesiatke. Ona je herečka, on bol učiteľ a básnik. Alice svojho brata už vyše dvadsať rokov nenávidí. Za celý ten čas sa ani raz nestretli. Smrť jedného z ich rodičov však súrodencov prinúti, aby sa znovu stretli. Ako sa dostali do tohto štádia? Dokážu nenávisť prekonať?


TURANDOT (opera)

Dátum premiéry: 26. apríla 2023

Na dvore princeznej Turandot sú brutálne zavraždení jej nápadníci, ktorí nedokázali vyriešiť jej hádanky. Keď ale tajomný princ odpovie na všetky správne, náhle má obrovskú moc i veľké tajomstvo, ktoré princezná chce objaviť stoj čo stoj. Keď život visí na vlásku, dokáže láska všetko poraziť? 

Pucciniho poslednú operu zdobí úžasná hudba s jednou z najslávnejších operných árií „Nessun dorma“. Režisér Andrei Serban vychádza z čínskych divadelných tradícií, aby inscenácia evokovala farebné fantazijné výjavy zo starovekého Pekingu. Orchester riadi dirigent Antonio Pappano a v hlavných úlohách zažiari Anna Pirozi a Yonghoon Lee.

SISU (akčný, vojnový)

Dátum premiéry: 27. apríla 2023

Na sklonku druhej svetovej vojny nájde osamelý zlatokop v divočine Laponska na severe Fínska bohatú zlatú žilu. Keď sa s nájdenou korisťou vydá na cestu do najbližšieho mesta, narazí na oddiel nacistických vojakov, pod vedením brutálneho dôstojníka SS, ktorý chce zlato zhabať pre svoj oddiel. Veľmi rýchlo však zistia, že sa nestretli len z obyčajným zlatokopom, ale s bývalým elitným zabijakom, ktorý stelesní všetko to čo SISU predstavuje.


ČO BY BOLO, KEBY… (romantická dráma)

Dátum premiéry: 27. apríla 2023

Čo by bolo, keby…? Takto sa Julia pozerá na svoj život, pretože v každom dôležitom bode jej kariéry a osobného života sa jej pred očami mihne iný život, iný osud, ktorý mohla mať. Mala by šťastnejší, úspešnejší život, stretla by ďalšiu lásku, mala by očarujúcejšiu kariéru? Jeden život: nespočetné možnosti.

KAPRKÓD (dokumentárna opera, dokument, hudobný, životopisný)

Dátum premiéry: 27. apríla 2023

Dokumentárna opera skúmajúca povahu pamäte, hudby a rozprávania prostredníctvom odtlačkov kontroverzného a progresívneho skladateľa Jana Kapra, ktorý bol ocenený Stalinom a neskôr v komunistickom Československu úplne zakázaný, no v zahraničí uvádzaný prestížnymi hudobnými telesami. Film Kaprkód prenáša Kaprov silný a ambivalentný životný príbeh do opernej hudobnej kompozície. 


KINO PRE NAJMENŠÍCH:

SUPER MARIO BROS. VO FILME (animovaný, akčný, dobrodružný)

Dátum premiéry: 6. apríla 2023

Na svete snáď nenájdete obľúbenejšiu dvojicu inštalatérov, ako sú fúzkatí bratia Mario a Luigi. Legendárni hrdinovia zo slávnych videohier prichádzajú na veľké filmové plátno v sprievode štúdia Illumination, ktoré vytvorilo sériu Ja, zloduch.


MYŠKA A MEDVEĎ (animovaný, dobrodružný)

Dátum premiéry: 20. apríla 2023

Kto by nepoznal ukecanú myšku Celestínu a jej najlepšieho priateľa medveďa Ernesta. Táto nerozlučná dvojica sa vracia na plátna kín v novom veselom a napínavom dobrodružstve, ktoré sa točí okolo Ernestových pokazených huslí a cesty do jeho rodnej krajiny, kde je na ich prekvapenie všetka hudba zakázaná.


MIA A JA VO FILME (animovaný, dobrodružný, rodinný)

Dátum premiéry: 27. apríla 2023

Mia ide na leto k dedkovi, kde chce zabudnúť na stratu rodičov. Svoju kúzelnú knihu si samozrejme vzala so sebou. Jej magický náramok a zároveň portál do knihy sa jedného dňa rozžiari a Mia je povolaná do magického sveta fantázie, elfov a jednorožcov, do Centopie. Miu, jej dávnych aj nových priateľov a celý kúzelný farebný svet Centopie čaká dobrodružstvo, ako nikdy predtým.


Tento článok vznikol v spolupráci s kinom CINEMAX ŽILINA.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu