Muž mal v igelitke tisíc dávok marihuany, žena v aute pervitín a MSM. Odhalili ich liptovskí policajti


Foto: Muž mal v igelitke tisíc dávok marihuany, žena v aute pervitín a MSM. Odhalili ich liptovskí policajti Foto: KR PZ Žilina

Liptovským policajtom sa počas uplynulých týždňov podarilo odhaliť až dvoch páchateľov drogovej trestnej činnosti. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Tento mesiac operatívni pracovníci polície z Liptovského Mikuláša odhalili 38-ročného muža, ktorý mal pri sebe veľké množstvo marihuany. Policajtom na výzvu odovzdal igelitovú tašku plnú zelenej sušiny, z ktorej je podľa polície možné vyrobiť až tisíc jednotlivých dávok tejto drogy.

„V rámci následne vykonanej prehliadky iných priestorov – motorového vozidla, boli zaistené veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. V súvislosti s uvedenou vecou, vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie 38 ročnému mužovi za zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.



V priebehu marca sa ďalšieho páchateľa drogovej trestnej činnosti podarilo chytiť kriminalistom z Liptovského Mikuláša. U 42-ročnej ženy našli sklenenú uzatvárateľnú nádobu, v ktorej bolo uložených 12 plastových vrecúšok plných rovnakej drogy. Toto množstvo podľa polície zodpovedá minimálne 57 bežným dávkam.

Príslušníci kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši následne prehľadali aj ženine vozidlo. V ňom objavili kryštalickú látku, ktorá obsahovala látky metamfetamín (pervitín) a dimetylsulfón (MSM) v množstve 13 jednotlivých dávok. Páchateľka bola obvinená z rovnakého zločinu, ako 38-ročný muž.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu