FOTO: V tuneli Višňové, kde zomrela mladá geodetka, dodnes horia sviečky na jej pamiatku


FOTO: V tuneli Višňové, kde zomrela mladá geodetka, dodnes horia sviečky na jej pamiatku
Galéria: 8 fotiek
Foto: Vľavo: Polícia SR, vpravo: Facebook/Michal Ďuratný

Pred šiestimi rokmi vyhasol v rozostavanom tuneli Višňové život mladej geodetky. Na mieste, kde sa tragédia odohrala, dodnes horia sviečky v kahancoch.

Incident so smrteľnými následkami sa odohral v apríli 2017. V osobnom motorovom vozidle uprostred tunela sedeli dvaja geodeti. Na sedadle spolujazdca sa nachádzala len 25-ročná Mária, ktorá pracovala ako zameriavačka pre jednu zo subdodávateľských firiem.

V blízkosti ich vozidla sa však začal otáčať bager, ktorý ho pri pohybe zachytil a výrazne poškodil. Zatiaľ čo vodičovi auta sa podarilo vyviaznuť bez vážnych zranení, jeho kolegyňa z auta nestihla vyskočiť a ostala zakliesnená vo vraku. Vážnym zraneniam, žiaľ, podľahla.


Na mieste, kde došlo k tejto tragickej nehode, boli umiestnené kvetinové vence a niekoľko kahancov so sviečkami. V niektorých z nich horí oheň doteraz. Všetkým pracovníkom tak pripomína riziká, ktoré so sebou prináša výstavba.

Mladá geodetka však nebola jedinou obeťou v tuneli Višňové. Koncom októbra rovnakého roku prišiel na stavenisku o život ďalší pracovník. Na 33-ročného živnostníka Gabriela z Hurbanova mal spadnúť oceľový priehradový nosník pred vstupom do tunelovej rúry.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu