VIDEO: Zo skládky v Martine odfúklo stovky mikroténových vreciek, ostali zachytené v korunách stromov


Foto: VIDEO: Zo skládky  v Martine odfúklo stovky mikroténových vreciek, ostali zachytené v korunách stromov

V apríli začalo viacero samospráv s jarným upratovaním. Dobrovoľníci čistia vodné toky, verejné priestranstvá i lesy, k čomu patrí aj zbieranie odpadu. Hoci väčšinou za nahromadený neporiadok môžu ľudia, môže sa stať, že nežiadúci odpad sa po meste roznáša aj bez ich priameho pričinenia.

Takémuto problému čelia obyvatelia mesta Martin. Nachádza sa tam totiž skládka odpadu, z ktorej vietor neustále odfukuje mikroténové vrecká a iný odpad nižšej hmotnosti. Ten sa následne zachytáva v korunách stromov, ktoré sa nachádzajú neďaleko skládky. Informovala o tom obyvateľka mesta vo videu na sociálnej sieti. 

„Ponad martinskú skládku po tankovej ceste to vyzerá ako po apokalypse. Problém nahlásený kompetentným, snáď to bude spratané čím skôr, ale vhodnejšie by bolo, aby prevádzkovatelia skládky zamedzili tomu, aby im odpadky odfukovalo do okolia,“ uviedla. 



Viacerí diskutujúci pod príspevkom pripísali vinu najmä ľuďom, ktorí v svojej domácnosti neseparujú. Na skládkach totiž končí najmä bežný komunálny odpad. Vytriedené plasty, papier, sklo či kovy sa podľa zákona o odpadoch ukladať na skládky nesmú a končia v triediacej linke alebo v inom zariadení.

Problém s „lietajúcim odpadom“ zo skládky v Martine by tak po nahlásení mal byť v blízkej dobe vyriešený. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu