Úplná uzávierka cesty vo Vraní od 23.septembra do 5.decembra


Foto: Úplná uzávierka cesty vo Vraní od 23.septembra do 5.decembra
Galéria: 2 fotky

Polícia upozorňuje na úplnú uzávierku miestnej komunikácie v mestskej časti Žilina – Vranie, ulice Drozdia a Labutia z dôvodu opravy a rekonštrukcie havarijného stavu miestnej komunikácie a následne po ceste I/11 až do Žiliny.

Termín uzávierky: 23. september – 5. december 2015

Obchádzková trasa bude vyznačená dočasným dopravným značením. V smere zo Žiliny do obce Rudina je obchádzka cez Kysucké Nové Mesto o ceste III/2095 až do mestskej časti Žilina – Vranie. V smere od Rudinky do Žiliny je obchádzková trasa cez Kysucké Nové Mesto po ceste III/2095 a následne po ceste I/11 až do Žiliny. Polícia žiada vodičov motorových vozidiel o dôsledné rešpektovanie dočasného dopravného značenia, trpezlivosť a ohľaduplnosť.


Vyjadrenie mesta

V dôsledku mimoriadnej udalosti nespôsobilého technického stavu miestnej komunikácie Vraní, mesto Žilina vyhlásilo na konci mája tohto roku mimoriadnu situáciu. Vedenie mesta ihneď začalo so spracovávaním projektovej dokumentácie a s ostatnými prípravnými prácami potrebnými pre sanáciu porušenej krajnice cesty a výstavbu oporného múru. Projekt počíta s nákladmi do 250 000 €.

Práce by mali byť dokončené do 75 dní, čiže do 7. decembra 2015. Počas tejto doby nebude v prevádzke konečná zastávka MHD Vrania a linka č. 30 bude premávať zo zástavky Jastrabia.

“Pôvodne sa počítalo s tým, že v tomto čase Národná diaľničná spoločnosť dokončí premostenie cez rieku Kysucu, a tak obyvatelia Vrania nebudú musieť využiť obchádzku cez Kysucké Nové Mesto do Žiliny. Ich práce sa predĺžili o jeden mesiac, no my žiaľ nemôžme odložiť stavebné práce na budúci rok, lebo sa blíži zima,“ povedal prednosta mestského úradu v Žiline Igor Liška.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu