Stavebné práce na hlavnom ťahu do Terchovej mali začať od marca, podľa župy zhotoviteľ nie je v omeškaní


Foto: Stavebné práce na hlavnom ťahu do Terchovej mali začať od marca, podľa župy zhotoviteľ nie je v omeškaní

Vo štvrtok 13. apríla 2023 začala rozsiahla rekonštrukcia cesty II/583 v úseku Žilina – Párnica, ktorá zahŕňa opravu viacerých stavebných objektov. Prebiehať bude do konca aktuálneho roka.

Ako prvý pôjde do realizácie most Krasňany, kde sa práce obnovia po zimnej prestávke. Nasledovať bude most cez potok v Belej, most cez potok Bránica za obcou Belá a most za Jánošíkovou kolibou v obci Terchová. 

Práce si vyžiadajú dopravné obmedzenia. V rekonštruovaných úsekoch bude doprava presmerovaná dočasným dopravným značením do jedného jazdného pruhu a vo vytipovaných úsekoch riadená inteligentnými semaformi, prípadne poverenými osobami.

O rekonštrukcii na ceste II/583 informovala krajská samospráva už koncom februára s tým, že stavebné práce začnú od marca. Na hovorkyňu ŽSK sme sa preto obrátili s otázkou, či je rekonštrukcia v omeškaní. 


„Po odovzdaní stavenísk v zmysle harmonogramu začala príprava stavby zo strany Zhotoviteľov, kedy stavebníci zabezpečujú zariadenie stavenísk (návoz strojnej techniky, zabezpečenie ľudských zdrojov atď.), až následne začína reálna rekonštrukcia,“ uviedla hovorkyňa Eva Lacová. 

K zdržaniu prác na základe vyššie uvedeného podľa hovorkyne nedošlo a zhotoviteľ nie je v omeškaní. Zhotoviteľmi stavieb sú spoločnosti MBM-GROUP a Metrostav DS. Oprava ciest i mostných objektov je financovaná z eurofondov v rámci tretej etapy projektu „Zlepšenie dostuponosti k sieti TEN - T v regióne Horné Považie“.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu