K zvýšeniu bezpečnosti na ceste v Lietavskej Lúčke prispeli nové stacionárne merače rýchlosti


Foto: K zvýšeniu bezpečnosti na ceste v Lietavskej Lúčke prispeli nové stacionárne merače rýchlosti

V obci Lietavská Lúčka pribudli na ceste nové stacionárne merače rýchlosti. Tie by mali motoristov motivovať k tomu, aby znížili rýchlosť, ktorou prechádzajú cez obec. „Ak sa nám podarí zachrániť aspoň jeden ľudský život, tak tých 5-tisíc eur je dobrá investícia. Skúsenosti z iných obcí dokazujú zlepšenie disciplíny vodičov cca o 70 percent,“ uviedol starosta obce Ján Čerňan. 

Nové merače majú pre vodičov len informatívny charakter, podľa obyvateľov Lietavskej Lúčky však aj tak prispeli k tomu, aby motoristi prechádzali obcou nižsou rýchlosťou. „Hneď bolo vidieť, že idú autá pomalšie než v Bytčici  konečne sa pre obec robí niečo naozaj užitočné,“ uviedla obyvateľka obce. 

Stacionárnymi meračmi však snaha zvýšiť bezpečnosť na cestách v obci nekončí. „Po konzultáciách s Policajným zborom doplníme na niektoré exponované miesta v obci nové kamery,“ dodáva starosta. Malo by ísť predovšetkým o Ulicu Na Sihoti, oblasť zberného dvora, detské ihrisko na Ílovom, pričom obec zvažuje aj Cementárenskú ulicou pri bývalom družstve, kde údajne stávajú kamióny v zákaze.

Celý systém by mal byť spustený koncom apríla. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu