VIDEO: Žilinskí Vlci v nedeľu zvládli šiesty semifinálový duel a postúpili do finále


Foto: VIDEO: Žilinskí Vlci v nedeľu zvládli šiesty semifinálový duel a postúpili do finále Foto: Vlci Žilina

V poradí šiesty zápas semifinále play-off, ktorý sa odohral v nedeľu 9. apríla v Žiari nad Hronom, priniesol pre žilinských Vlkov úspech. Zápas proti HK MŠK Indian Žiar nad Hronom skončil pre Vlkov s výsledkom 4:2. Žilinskí hokejisti v sérii zvíťazili 4:2 na zápasy. 

„Treba objektívne priznať, Žilina mala trošku navrch. V rámci výsledku to bolo dlho vyrovnané, ale potom sa to začalo lámať a už sme to nezachytili. Dali sme si za úlohu maximálne Žilinu vytrápiť a myslím, že sa nám to podarilo. Samozrejme, šírka kádra Žiliny je značná. Obmenili hráčov do zostavy, priniesli energiu. Žiline treba pogratulovať, porazili nás v štyroch zápasoch, takže postup do finále si zaslúžili,“ zhodnotil Ján Šimko, tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom.

Vlci boli už od začiatku zápasu veľmi aktívni a strelili aj prvý gól. Po celý čas sa snažili hru kontrolovať. Do Žiaru nad Hronom za nimi navyše vycestovalo množstvo žilinských fanúšikov. Ich podpora na tribúnach hokejistom veľmi pomohla.


Žilinský tím mal viacero šancí už v prvej tretine, podľa trénera však hráči nechceli urobiť chybu hneď na začiatku. Najlepšie však pre Vlkov dopadla druhá tretina, počas ktorej mali oveľa viac gólových príležitostí.

„Vyraďovacie zápasy sú najťažšie, to sme sa naučili už predvčerom na našom zimáku. Vedeli sme, že Žiar bude bojovať, no chalani to zvládali celý večer. Zablokovali množstvo striel, tvrdo dreli, dali zopár dobre načasovaných gólov. Som na chalanov naozaj pyšný, tvrdo pracovali celú sériu, museli sme trochu ladiť zostavu, no zvládli sme to. Celá séria bola naozaj ťažká, Žiar hral systémový hokej a bol veľmi ťažkým súperom,“ povedal Jarrod Skalde, tréner klubu Vlci Žilina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu