Gymnazisti z Bytče zvíťazili v celoslovenskej súťaži v štatistike, analyzovali dôsledky pandémie koronavírusu


Foto: Gymnazisti z Bytče zvíťazili v celoslovenskej súťaži v štatistike, analyzovali dôsledky pandémie koronavírusu Foto: Žilinský samosprávny kraj

Študentom z Gymnázia v Bytči sa podaril v uplynulých dňoch veľký úspech. Jeden z tímov školy zvíťazil v národnom kole a postúpil do finále Európskej súťaže v štatistike, kde bude reprezentovať nie len kraj, ale aj celé Slovensko. 

Organizátorom súťaže je Eurostat (štatistický úrad Európskej únie) a participujúce národné štatistické úrady EÚ. Víťazný tím vo svojej práci analyzoval zmeny v demografickom vývoji, trhu práce, nezamestnanosti a migrácií obyvateľstva počas trvania pandémie COVID-19 v Žilinskom kraji.

„Sme veľmi hrdí na našich žiakov, ktorí pod vedením učiteľov, v tomto prípade PaedDr. Lenky Jandušíkovej, aj takýmto spôsobom prispievajú k šíreniu dobrého mena svojej školy, mesta i Žilinského samosprávneho kraja,“ uviedla riaditeľka školy Slavka Sitarčíková.

V orientácii v dátach a ich správnej interpretácii sa vo svojej kategórii nestratil ani druhý tím bytčianskeho gymnázia tvorený žiakmi 1. ročníka, ktorému len o vlások unikla bronzová priečka v konkurencii stoviek tímov z celého Slovenska.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu