VIDEO: Žilinčan Matej zabránil holými rukami rozšíreniu požiaru kontajnerov na okolité stromy


Foto: VIDEO: Žilinčan Matej zabránil holými rukami rozšíreniu požiaru kontajnerov na okolité stromy Foto: Facebook/Dopravný servis Žilina

V nedeľu 2. apríla vo večerných hodinách prechádzal Žilinčan Matej cez Jaseňovú ulicu sa sídlisku Solinky, keď zrazu zbadal horiaci kontajner. V jeho tesnej blízkosti sa nachádzali ďalšie nádoby na komunálny odpad i stromy, na ktoré sa oheň začal šíriť a mohol napáchať ešte väčšie škody. Preto sa rozhodol zakročiť. 

„Ako prvé mi napadlo ho odtiahnúť, aby sa požiar nešíril ďalej, lebo som videl, že sa už chytá strom a odpadkové koše okolo. Popri odťahovaní som volal aj hasičov,“ uvádza Matej. Horiaci kontajner tak po jeho záchrannej akcii, pri ktorej si spôsobil aj zranenie, stál uprostred cesty v bezpečnej vzdialenosti od ostatných objektov.

Tam ho následne prišli uhasiť žilinskí hasiči. Zatiaľ nie je známe, čo presne bolo príčinou vzniku požiaru, podľa mladého Žilinčana ho však niekto zapálil úmyselne. 


„Je to bežné, že horia kontajnery na Solinkách a nemyslím, že by sa samovznietil. Bolo očividné, že ho niekto zapálil úmyselne a muselo to byť len pár sekúnd predtým, ako som prechádzal okolo. Z diaľky som si všimol, že len tlel a do niekoľkých sekúnd sa rozhorel,“ dodáva Matej. Žiadnu podozrivú osobu si však v okolí nevšimol.

Video zo záchrannej akcie odvážneho Žilinčana sa objavilo aj na sociálnej sieti:


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu